TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Vrijgezellenfeest

slechts
€ 12,99
p.p.

Ideeën voor het vrijgezellenfeest

Moet je als getuige een vrijgezellenfeest organiseren? Dan is hier een handige handleiding voor ideeën vinden en het organiseren, zodat aan alles voor het vrijgezellenfeest is gedacht!

Voordat je aan het organiseren slaat, zijn er een aantal zaken, die in het begin moeten worden opgehelderd:

Omdat het organiseren van een vrijgezellenfeest meestal veel moeite en tijd kost, moet je deze taak niet helemaal alleen aangaan. Hiervoor is het de moeite waard om broers en zussen of goede vrienden van de bruid/bruidegom om hulp te vragen. Enerzijds helpt het je bij het delegeren van tijdrovende taken. Aan de andere kant worden de mensen, die nu een ondersteunende rol op zich nemen, graag betrokken worden bij de planning van het vrijgezellenfeest.

De planning van het vrijgezellenfeest: de datum en de duur zijn cruciaal

Allereerst is het belangrijk om een geschikte datum vast te leggen. Natuurlijk moet de vrijgezel overdag tijd hebben. De beschikbaarheid van tijd van de beste vrienden is ook cruciaal. De datum van het vrijgezellenfeest moet niet vlak voor de bruiloft worden gepland - je wilt immers niet met een kater aan het altaar komen...

Ook de duur speelt een belangrijke rol. Het hangt er immers van af welke activiteiten op het vrijgezellenfeest überhaupt in het geding komen. Afhankelijk van het project wordt hier meestal een hele dag of zelfs meerdere dagen, bijvoorbeeld voor een korte trip, voor gepland.

Vrijgezellenfeest - wie nodig je uit?

Afhankelijk van de voorkeur van de bruidegom, kan het vrijgezellenfeest in een kleine kring of met een grote groep worden gepland. Ongeveer 10-15 mensen is een goed aantal zodat je de kosten kunt verdelen en niemand te zwaar wordt belast. Maar let hier zeker ook op het tijdmanagement. Hoe groter de groep, hoe langer de zaken, zoals het inchecken bij het hotel, zullen duren.

Nadat de lijst met deelnemers duidelijk is, moet een globaal budget worden vastgesteld, waarmee elke deelnemer kan leven. Je kunt natuurlijk wel de totale kosten beïnvloeden. Hier is de regel: wie vroeg boekt, spaart. Een vrijgezellenfeest is ook mogelijk voor weinig geld. Bedenk eens hoeveel geld je maximaal in het vrijgezellenfeest wilt investeren. Mocht het budget krap zijn, dan kun je nu op zoek naar feestideeën die weinig kosten!

Ontspannen ideeën voor het vrijgezellenfeest

Laten we naar het belangrijkste deel gaan: de activiteiten. Hier moet je afwegen van wat voor soort evenementen de bruid/bruidegom het meest zal genieten. Is zij/hij meer het rustige type? Of is hij/zij een sportfanaat? Heeft hij/zij het liever chique en exclusief? Of moet het vrijgezellenfeest in de eerste plaats een levendige kroegentocht worden?

Als je deze vraag eenmaal hebt beantwoord, zou het niet moeilijk voor je moeten zijn om met de juiste ideeën voor vrijgezellenfeestjes te komen. Het volgende overzicht zou je kunnen helpen bij het vinden van het perfecte idee voor een vrijgezellenfeest:

Geocaching

Of toch maar liever de moderne stadsrally? Met geocaching ben je uitgerust met een gps-apparaat en ga je op zoek naar een interessante schat.

Escaperoom

Ben je gefascineerd door puzzels en ben je dol op het zoeken naar aanwijzingen? Dan is een verblijf in een escaperoom echt iets voor jou!

Outdoor escape game

Dit soort schattenjacht met een smartphone is een combinatie van een stadsrally, geocaching en een escaperoom en zal jouw feestgangers inspireren! De escape game van myCityHunt is al voor 12,99 € per persoon beschikbaar.

Whiskyproeverij

Een whiskyproeverij is iets voor fijnproevers en kan helpen bij het breken van het ijs. Houd er echter rekening mee dat whiskyproeverijen niet bepaald goedkoop zijn, dus niet geschikt voor een vrijgezellenfeest met een klein budget.

Wellness dagje

Een spa-dag is vooral populair voor een vrijgezellenfeest. Je moet echter van tevoren wel weten of de bruid niet meer actie voor haar vrijgezellenfeest wil.

Onze favoriet: een speurtocht als vrijgezellenfeest

Als centraal programmaonderdeel van het vrijgezellenfeest is een speurtocht door de stad een goed idee. Interessante raadsels, ongebruikelijke opdrachten en een stadswandeling komen hier samen. Het combineert verschillende aspecten, die het vrijgezellenfeest verrijken.

Je bezoekt een stad die de bruid/bruidegom niet kent of je hebt deelnemers die zijn/haar geboorteplaats nog niet kennen? Leer op een speelse manier de stad en jezelf kennen! De speurtocht op een vrijgezellenfeest leidt je immers niet alleen van A naar B, dus van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, maar daagt je ook met gevarieerde puzzels uit. Waarom niet opdelen in twee tegengestelde teams en tegen elkaar om de punten strijden! Zo'n speurtocht kan gemakkelijk worden in het dagprogramma van je vrijgezellenfeest geïntegreerd, omdat het met een duur van twee tot drie uur een beheersbare lengte heeft. Daarnaast ben je niet afhankelijk van openingstijden of afgesproken data: je start de speurtocht met één druk op de knop op je smartphone, wanneer je maar wilt en wanneer het in je dag past. Houd er rekening mee dat vrijgezellenfeesten, die te strak zijn gepland, met constante blikken op de klok die het ritme bepaalt, niet leuk zijn. Het is goed om een flexibel programmaonderdeel als de vrijgezellenfeest speurtocht tussendoor op het programma te hebben staan. Tegelijkertijd kan het gecombineerd worden met andere programmapunten: zo is het mogelijk om jezelf te belonen met een rondje hoppen na elke succesvol voltooide taak van de vrijgezellenfeest speurtocht, terwijl elke mislukking zal resulteren in een gênante actie voor de bruid/bruidegom. Hier zou het mogelijk zijn om geleidelijk gekke kleding en accessoires toe te voegen. Er zijn geen grenzen aan jouw ideeën!

De tijd en de duur van de speurtocht op het vrijgezellenfeest zijn zoals gezegd flexibel beheersbaar. Pauzes zijn ook mogelijk! Zo kun je van tevoren de exacte route van de vrijgezellenfeest speurtocht uitzoeken en een lunchpauze nemen in een restaurant dat onderweg is of een verkoelende verfrissing in een biertuin zoeken.

Een ander sterk argument voor de speurtocht op het vrijgezellenfeest is de onverslaanbare prijs: 12,99 € per persoon (bijvoorbeeld bij myCityHunt) past in elk budget!

We vatten de kernpunten van een speurtocht op een vrijgezellenfeest nogmaals duidelijk voor je samen:

 • Je leert de stad op een speelse manier kennen – op een andere manier bezienswaardigheden bezoeken!
 • De deelnemers aan het vrijgezellenfeest leren elkaar kennen - de speurtocht als ijsbreker
 • De jacht op punten kan als wedstrijd worden georganiseerd
 • Geen tijdsdruk en geen deadline, je bent 100% flexibel
 • De speurtocht van het vrijgezellenfeest is te combineren met andere programmaonderdelen
 • Onverslaanbare prijs

Actievolle ideeën voor vrijgezellenfeestjes

Wakeboarden

Op zoek naar spannende ideeën voor een vrijgezellenfeest? Dan is wakeboarden een must voor iedere waterliefhebber. Adrenaline-kick inbegrepen!

Bodyflying

Wil je iets speciaals voor het vrijgezellenfeest? Geef de bruid/bruidegom dan een onvergetelijke ervaring van bodyflying. Hij/zij heeft gegarandeerd nog nooit zoiets meegemaakt!

Survivalkamp

Bewijs je overlevingsvaardigheden en beleef een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Dit evenement zal niet zo snel vergeten worden!

Bierfietstocht

Als het mooi weer is, neem dan de bierfiets voor een ontspannen rit en drink een paar biertjes om de zaken af te trappen.

Sportieve ideeën voor vrijgezellenfeesten

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reis vol adrenaline, hebben wij de volgende suggesties voor je:

Met paintball krijg je waar voor je geld! Precisie, concentratie en veel actie maken het feest tot iets heel bijzonders! Ben je meer een autosportfan? Stap dan op een quad, race door de modder en spring over heuvels. Een race, die je niet zo snel zult vergeten. Is de skipiste als een tweede thuis voor de bruid of bruidegom? Trek dan een paar dagen uit en maak een korte trip naar het dichtstbijzijnde skigebied! Overdag genieten van de prachtige pistes en 's avonds tijdens de après-ski samen feest vieren!

Uitbundige ideeën voor de feestavond van vrijgezellenfeestjes

Wil je het graag chique en extravagant? Dan mag een extra lange limousine niet ontbreken! Laat je door ons als sterren ophalen en je in een limousine naar de clubs van jouw keuze brengen. Als alternatief kun je bij een grotere groep ook kiezen voor een rondrit met een partybus.

Iets minder glamoureus, maar daarom zeker niet minder opwindend, is een kroegentocht. Dit wordt in veel steden door commerciële organisatoren onder de naam Pub Crawl georganiseerd. Het voordeel van een georganiseerde kroegentocht is dat je met een grotere groep op pad gaat, waardoor je ook andere groepen met een vrijgezellenfeest leert kennen!

Natuurlijk kunnen de verschillende ideeën voor vrijgezellenfeestjes ook met elkaar gecombineerd worden. De dag kan bijvoorbeeld beginnen met een spabehandeling voordat je verder gaat met een escape game in de buitenlucht. Tot slot is er een onvergetelijke kroegentocht door de beste bars van de stad.

Als je eenmaal het perfecte idee voor een vrijgezellenfeest hebt gevonden, is het belangrijk om de taken duidelijk te verdelen! Wie zorgt er voor de foto's? Wie zorgt er voor de catering? Wie zorgt er voor de reis? Welk kostuum zal de bruid/bruidegom dragen? Is er accommodatie voorzien? Al deze zaken moeten duidelijk worden toegewezen. Je moet rekening houden met ongeveer 12 weken voor de volledige planning. Maak voor jezelf een checklist zodat je alles overzichtelijk hebt.

Alles in één oogopslag

Ook hier weer de belangrijkste organisatorische stappen in één oogopslag:

 • Stel in overleg met de bruidegom de datum en de duur in.
 • Informeer de deelnemers over het evenement.
 • Stel een globaal budget op.
 • Plan activiteiten en werk een concrete volgorde uit.
 • Overweeg plan B voor onverwachte gebeurtenissen (bijvoorbeeld slecht weer)
 • Stel kostuums samen.
 • Verdeel de taken en stel een deadline vast.
 • Organiseer voor de deelnemers de reis en de accommodatie.
 • Zorg voor de catering.
Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
 • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
 • Vereist veel onderzoek
 • Veel creativiteit nodig
 • Al meer dan 1.309.000 keer gespeeld
 • Geoptimaliseerd concept
 • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken
Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum