TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht taken

slechts
€ 12,99
p.p.

Speurtocht taken - de juiste ideeën voor de perfecte speurtocht!

Een goed ontworpen speurtocht is een echt hoogtepunt, waar de deelnemers zelfs jaren later nog vaak met veel plezier aan terugdenken. Er zijn echter enkele voorbereidingen nodig om ervoor te zorgen dat de speurtocht een succes wordt. Het belangrijkste is natuurlijk om lastige speurtocht raadsels te hebben, die een uitdaging voor de deelnemers vormen. Als je een zeer uitgebreide speurtocht plant of er zijn meerdere groepen bij betrokken, kan het leuker zijn als een heel team aan de voorbereiding werkt. Hier zijn enkele suggesties en vragen voor een succesvolle speurtocht.

1. Voor welke leeftijdsgroep is de speurtocht?

Houd er bij het uitwerken van de taken voor jouw speurtocht rekening mee welke leeftijdsgroep er deel van uitmaakt. Speurtochten voor kinderen moeten spannend maar niet te moeilijk zijn. Aan de andere kant moeten de puzzels in een speurtocht voor volwassenen een beetje lastiger zijn en uitdaging bieden. Als je een gemengde groep met volwassenen en kinderen hebt of als er kinderen van verschillende leeftijden zijn, moeten er zowel vragen voor de jongere als voor de oudere kinderen zijn, zodat niemand zich buitengesloten voelt. Als de groep senioren of mensen met een lichamelijke handicap omvat, moeten de raadsels voor een speurtocht zo zijn ontworpen dat ze niet te veel fysieke activiteit of lange wandelingen met zich meebrengen.

2. Hoe lang moet een speurtocht duren?

De duur van de speurtocht hangt sterk af van de betrokken personen. Ervaren jongeren of volwassenen, die van lastige speurtocht vragen en -uitdagingen houden, zullen enthousiast op een speurtocht reageren, die langer dan een dag duurt. Vooral voor jongere kinderen moeten de taken voor de speurtocht zo worden ontworpen dat ze in een beheersbare hoeveelheid tijd kunnen worden opgelost. Hier mag de speurtocht niet te lang duren. Gemiddeld is twee tot drie uur een goede tijd.

Het aantal vragen is sterk afhankelijk van de duur van de speurtocht en de leeftijd van de deelnemers. Als de taken voor de speurtocht erg ingewikkeld zijn en de deelnemers een bepaalde hoeveelheid tijd nodig hebben om ze op te lossen, moet je niet te veel raadsels in je speurtocht opnemen. Te veel speurtocht vragen kunnen bij kinderen ook snel tot frustratie leiden. Dus, hoe uitgebreid moet je speurtocht zijn? Dat hangt af van de tijd en moeite die je in de voorbereidingen wilt investeren. Ook de leeftijd en de achtergrond van de deelnemers zijn belangrijk. Tot slot speelt ook de gelegenheid een doorslaggevende rol. Voor een kinderfeestje met zeer jonge deelnemers zijn gemakkelijkere taken aan te raden. Puzzels met een hogere moeilijkheidsgraad kunnen de kinderen snel overweldigen. Voel je vrij om hulp te vragen als blijkt dat de taken voor de speurtocht te veel voorbereiding vergen.

3. Welke taken zijn geschikt voor een thematische speurtocht?

Moet er een begeleidend verhaal zijn, waarin de taken van een speurtocht zijn opgenomen? Een spannende verhaallijn maakt de speurtocht natuurlijk wel levendiger en het helpt ook bij het bedenken van de taken. Speurtocht puzzels met een specifieke thematische achtergrond worden steeds populairder. Je kunt bijvoorbeeld een speurtocht voor filmfans, natuurliefhebbers, hobbyhistorici, mysterieliefhebbers, sporters en nog veel meer organiseren. Een speurtocht kan worden vormgegeven als een stadstour, waarbij het verkennen van de stad centraal staat. Maar je kunt ook een uitgebreid verhaal toevoegen: een moordmysterie, een actiefilm plot, iets historisch en nog veel meer. Zelfs een fantasiethema met tovenaars, elven en orks kan ontzettend leuk zijn. Zodra jij je in het betreffende onderwerp verdiept, komen de bijbehorende vragen vanzelf.

4. Bij welke gelegenheden kun je een speurtocht organiseren?

De mogelijkheden voor een spannende speurtocht zijn echt eindeloos. Natuurlijk zijn feestdagen zoals Kerstmis, Pasen, verjaardagen, vrijgezellenfeestjes en jubilea zeer geschikt. Spannende puzzels zijn de perfecte manier om een stad, een buurt of een bepaald gebouw goed te leren kennen. Speurtochten kunnen ook kennis over een specifieke persoon overbrengen of de teamgeest van een groep versterken. Als het mogelijk is, moet je de taken voor de speurtocht zo ontwerpen dat alle betrokkenen de kans krijgen om te schitteren. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk als je de groepsleden niet zo goed kent.

5. Wat heb je nodig voor een speurtocht?

Het ontwerp van de taken bepaalt uiteindelijk hoe uitgebreid een speurtocht zal zijn en welk materiaal er nodig zal zijn. Je moet bijvoorbeeld beslissen of er omstanders zoals barmannen of obers bij betrokken zijn? Hebben de deelnemers een mobiele telefoon of een tablet nodig? Maak dit dan vooraf aan de deelnemers duidelijk of zorg dat iedereen dat heeft. Zijn er vellen papier, pennen, een verrekijker, vergrootglazen of andere dingen nodig? Moeten de deelnemers verkleed gaan? Openbaar vervoer? Een auto? Je moet dit allemaal vooraf met alle deelnemers doornemen.

Waar moet de speurtocht plaatsvinden?

Een speurtocht kan in het park, in de stad, in jouw eigen huis en tuin, in een kasteel en op vele andere locaties plaatsvinden. Afhankelijk van hoe uitgebreid en lang je het wilt maken. De vuistregel hier is: voor jongere kinderen of voor ouderen moet het gebied makkelijk begaanbaar zijn.

Verberg de vragen en aanwijzingen voor de speurtocht goed

Verberg de aanwijzingen en de volgende puzzel goed, maar wel op een manier dat het nog steeds mogelijk is om ze te vinden. Geschikte plaatsen zijn onder meer nissen, boomholten, kluisjes, winkels, de onderkant van een parkbank en nog veel meer.

Zou jij met gps en coördinaten aan de slag willen?

De moderne technologie kan enorm bijdragen aan het succes van een speurtocht. Met behulp van gps-technologie en coördinaten bied je deelnemers een spannende uitdaging. Gebruik echter bij jongere kinderen geen technische apparaten. Bij het organiseren van een speurtocht met een historische of fantasieachtergrond kan te veel technologie het unieke enthousiasme bederven.

De schat

Het selecteren van een passende prijs voor de deelnemers is bij het organiseren van een speurtocht uitermate belangrijk. Voor een speurtocht met een thema, zou de schat idealiter bij het thema moeten passen. Bioscoopkaartjes zijn bijvoorbeeld geweldig voor filmfans, een kleine kroon voor ‘kleine prinsessen’, terwijl een vergrootglas fans van strafrechtelijk onderzoek zeker prikkelt. Als je een vrijgezellenfeest of een jubileum viert, is het een leuk persoonlijk tintje als de schat aansluit bij de hoofdpersoon.

6. speurtocht taken: Ideeën voor een spannende tour

Onmisbaar voor elk uitdagend speuravontuur zijn de speurtocht taken. Hier heb je talloze mogelijkheden om de gezamenlijke ervaring individueel vorm te geven. Het is sowieso aan te raden om de taken voor de speurtocht af te stemmen op de interesses en sterke punten van de deelnemers. Hieronder vind je tal van spannende en leuke inspiraties voor jouw tour.

Sport en spel

Sportieve speurtocht taken zijn altijd een goed idee. Je hebt zelfs geen speciale apparatuur nodig - een race, verspringen of fitnessoefeningen kunnen overal en altijd geïmproviseerd worden. Het team moet een concrete uitdaging krijgen: pas als ze samen in totaal 100 kniebuigingen hebben gedaan, wordt de volgende opdracht vrijgegeven. Het team kan ook een kleine estafetteloop doen.

Als er buitenfitnessapparatuur of een openbaar sportveld in de buurt is, kunnen er nog veel meer sportieve en uitdagende taken voor de speurtocht worden ingebouwd. Dus controleer gerust vooraf bij het plannen of een omweg mogelijk is.

Kennis en puzzels

Puzzels en kennisquizzen zijn klassieke speurtocht taken. Er zijn talloze algemene vragen beschikbaar. Het wordt nog verfijnder als je de puzzels afstemt op de interesses van de deelnemers. Bij volwassenen zijn onderwerpen zoals de jaren '70, '80, '90 en dergelijke populair - dus de tijd van hun eigen jeugd waarin speurtochten zeker ook in trek waren. Kinderen vinden het leuk om hun kennis van school in te kunnen brengen. Wie graag out-of-the-box denkt, zal uitblinken in grappige vragen en logische puzzels.

Uitdagende uitdagingen

Wil je de deelnemers van je rallye extra uitdagen? Voeg dan enkele lastige puzzels toe aan de speurtocht taken. Een goed idee is om een kaart of foto in stukken te snijden. Als het weer in elkaar is gezet, ontstaat er een aanwijzing die naar de volgende locatie leidt. Ook populair zijn cijfercodes. Codeer bijvoorbeeld een straatnaam met cijfers en deel een mysterieus ogende ontcijfertabel uit aan de spelers - of verstop deze op een locatie. Een uitdagende speurtocht opdracht kan ook zijn om kluizen te kraken. Hiervoor is wat voorbereiding nodig, maar het effect is des te indrukwekkender. Sluit bijvoorbeeld de kluis af met een cijferslot.

Race tegen de klok

Als je op zoek bent naar taken voor een speurtocht, zijn wedstrijden altijd een goed idee - bijvoorbeeld wanneer meerdere groepen tegen elkaar strijden. Maar zelfs een enkel team kan een spannende race tegen de klok ervaren. Wie slaagt erin om een kruiswoordpuzzel, een knutselopdracht of een puzzel op te lossen binnen vijf minuten? Nu blijkt pas echt hoe goed jullie teamwork is!

speurtocht taken met persoonlijkheid

Vooral voor verjaardagen, vrijgezellenfeesten en andere privévieringen zijn speurtocht taken met een persoonlijke touch perfect. Hiervoor heb je niet eens veel materiaal nodig: stel gewoon vragen aan de groep over de jarige of het bruidspaar. Natuurlijk kan het ook veel uitgebreider worden. Deel een fotoalbum en 15 foto's uit. De opdracht is om alle foto's in de juiste chronologische volgorde in te plakken! De foto van de geboorte en een recente foto zijn natuurlijk gemakkelijk te herkennen. Maar wie herinnert zich precies wanneer welke foto's in de tussenliggende tijd zijn genomen? Grappige herinneringen en levendige gesprekken zijn gegarandeerd bij deze speurtocht taken. Tegelijkertijd ontstaat er een mooi cadeau.

Als je deze punten in gedachten houdt en volledig gebruikmaakt van de mogelijkheden van de speelruimte, zal jouw speurtocht zeker een groot succes worden - een opwindende gebeurtenis, die nog lang in het geheugen van je medespelers zal blijven.

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
  • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
  • Vereist veel onderzoek
  • Veel creativiteit nodig
  • Al meer dan 1.402.000 keer gespeeld
  • Geoptimaliseerd concept
  • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken
Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum