TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht raadsels

slechts
€ 12,99
p.p.

Raadsels voor de speurtocht - hoe je er een onvergetelijk plezier van kunt maken

De speurtocht is al generaties lang één van de meest populaire spellen. Dit komt vooral omdat de ‘speurtocht’ keer op keer opnieuw kan worden uitgevonden door een locatie, een motto of een thema te kiezen. Dienovereenkomstig variëren natuurlijk de speurtocht puzzels. Speurtochten zijn geweldig voor verjaardagsparteitjes en allerlei andere vieringen voor kinderen en vermakelijk amusement voor volwassenen voor vrijgezellenfeesten, clubverjaardagen of teambuildingevenementen. Of het nu voor kinderen of voor volwassenen is, het succes van een speurtocht valt of staat met de taken van de speurtocht. Ze moeten niet te gemakkelijk of te moeilijk zijn, de hele groep moet erbij betrokken worden en ze moeten uiteraard een geweldige funfactor hebben. Hieronder vind je een paar suggesties voor speurtocht raadsels, die je afzonderlijk kunt aanpassen.

Speurtocht raadsels voor kinderen

Idealiter vindt een speurtocht, bijvoorbeeld voor de verjaardag van een kind, natuurlijk buiten plaats, dat wil zeggen in een park, in de buurt (als de woonwijk verkeersveilig is) of in het bos. Als de jarige een motto of een thema heeft bedacht, overweeg dit dan voor de vragen/raadsels van de speurtocht. Een piratenpartij moet bijvoorbeeld een kompasopdracht bevatten. Een prinses verwacht een puzzel, die draait om haar glinsterende kroon.

Ideeën voor leuke speurtocht taken

Deze raadsels voor een speurtocht brengen kinderen veel plezier:

 • Zoek uit hoe oud de deelnemers samen zijn en ‘schilder’ dit getal op de grond. Gebruik kleine steentjes, takken, bladeren of wat je maar kunt vinden.
 • Wat zit er in deze tas? Bepaal de objecten door ze te voelen. Om dit te doen, vul je een jute tas met kleine dingen zoals een gum, een potlood, een paperclip, een knikker, een pak tempo-doekjes, een lepel, een vork of jelly baby's. Sluit het af en geef het door.
 • Jouw volgende aanwijzing is per ongeluk in de papierversnipperaar terechtgekomen. Kun jij alle stukjes papier vinden en deze weer in elkaar zetten? Je mag pas doorgaan als het plaatje compleet is. Om deze taak uit te voeren, print je een foto van de volgende halte af, knip je deze in stukjes en verberg je de stukjes in de omgeving.
 • Wie heeft er een goed reukvermogen? De deelnemers worden geblinddoekt en moeten bijvoorbeeld knoflook of citroen ruiken of komkommer, tomaat of aardbei proeven.

Speurtocht puzzel à la Indiana Jones: wie kraakt de code?

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je natuurlijk ook iets moeilijkere speurtocht vragen maken:

 • Wat betekenen deze cijfers? Nummer het alfabet en vervang de letters door het respectieve nummer (bijvoorbeeld: 4 -> D; 7 -> G).
 • Laat op elke halte een verborgen brief achter. Wat is het codewoord dat nodig is om de schatkist te kunnen openen?
 • Aanwijzingen, die de kinderen naar de volgende halte leiden. 'Volg de weg totdat je bij een rood huis met een zwart dak komt. Draai je om naar de grote eik en loop dan twintig passen naar het noorden.’

Speurtocht puzzels voor volwassenen

De speurtocht voor volwassenen is een uitstekend alternatief voor vrijgezellenfeesten, die meestal worden geassocieerd met allerlei ongemakkelijk situaties. Het kan ook een perfect hulpmiddel voor teambuilding zijn of zelfs een geweldig idee voor verschillende soorten jubilea. Het is fascinerend als het in een openbare ruimte, dus in de stad, plaatsvindt. Het kan dan immers met de onschatbare factor van ‘niet-betrokken derden’ worden verrijkt!

Filmverhalen, noedels en een vriendelijke barman

Deze taken voor jouw speurtocht voor volwassenen kunnen worden aangepast:

 • Wat is de puzzel? Voordat je met de eigenlijke tour begint, moet je stukjes van een puzzel overhandigen, die eerst in elkaar moeten worden gezet, om de eerste taak te kunnen lezen.
 • Welke film was vorig jaar het meest succesvol en wie speelde de hoofdrol? Welk gezegde is bekend uit de meest succesvolle serie van het voorgaande jaar? Bedenk een logisch verhaal waarin deze drie antwoorden voorkomen.
 • Noem minstens zes verschillende soorten Italiaanse pasta. Welk woord kun je maken bij het combineren van de eerste letters van de pastasoorten?
 • Ieder van jullie krijgt nu één euro. Koop het grootste object dat je kunt vinden. Je hebt xx minuten. Bij een speurtocht is deze taak uiteraard gekoppeld aan de voorwaarde dat er voldoende winkels in de directe omgeving zijn.
 • Waar is de volgende halte? Geef hiervoor een foto met slechts één klein, sterk uitvergroot detail van het huis, de lantaarn of het beeld of vervreemd met Photoshop de afbeelding.
 • ‘Voor de volgende aanwijzing: een pittige verfrissing biedt de volgende aanwijzing.’ Voor deze en soortgelijke speurtocht raadsels moet je van tevoren een afspraak met de barman van een lokale bar of de eigenaar van de dichtstbijzijnde kiosk maken. Zodra de groep arriveert en iets bestelt, ontvangen ze een voorbereid biertje of een gemarkeerd servet waarop de vereiste informatie staat geschreven.

Met of zonder smartphone? Het hangt ervan af

De discussie over het al dan niet toestaan van smartphones bij een speurtocht komt regelmatig ter sprake. Natuurlijk moeten ze tijdens de speurtocht in je zak blijven als er vragen worden gesteld, die op feiten zijn gebaseerd, want anders gaat al het plezier van de puzzel verloren. Aan de andere kant, als je weet dat er smartphones beschikbaar zijn, kan dat helpen bij het bedenken van taken voor jouw speurtocht. Je kunt bijvoorbeeld de weg naar de volgende halte alleen door hoofdrichtingen aangeven. Bijvoorbeeld: ga in noordelijke richting naar het volgende stoplicht, dan in zuidelijke richting naar het kruispunt enzovoort. De taak is vrij eenvoudig op te lossen - op voorwaarde dat iemand op het idee komt om snel een kompas-app te downloaden. Of je kunt gewoon een reeks cijfers invoeren, gescheiden door een komma. De deelnemers moeten dan zelf uitzoeken dat dit coördinaten zijn.

‘Wil je alstublieft even opstaan?’ - als er derden bij betrokken zijn

Afhankelijk van de gelegenheid van de speurtocht en de samenstelling van het team kun je de taken voor de speurtocht ook intensiever uitbreiden naar derden:

 • Vraag alle spelers om binnen 5 minuten een aankoopbon van een voorbijganger te vragen.
 • Verberg de volgende aanwijzing onder een tafel in een meestal druk café of bij bijvoorbeeld McDonald's, Burger King enzovoort. De ‘jagers’ moeten nu alle bezoekers vragen om even op te staan om onder de tafel te kunnen kijken.

De vermelde raadsels voor een speurtocht kunnen worden aangepast aan jouw gasten en de gelegenheid van het evenement, d.w.z. jij kunt jouw eigen ideeën aanpassen en toevoegen.

Een laatste tip: zorg voor voldoende snacks en drankjes tijdens de jacht. En natuurlijk: bedenk een fantastische schat, die ook echt de moeite waard is!

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
 • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
 • Vereist veel onderzoek
 • Veel creativiteit nodig
 • Al meer dan 1.309.000 keer gespeeld
 • Geoptimaliseerd concept
 • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Welke raadsels horen bij een speurtocht?

De volgende speurtocht puzzels zijn bijzonder populair:

 • Rekenpuzzel: 2-4-8-16-?
 • Kennispuzzel: wie heeft de kerk gebouwd?
 • Codes: spiegelschrift of braille-code
 • Raad eens: hoe zwaar is het beeld?

Welke raadsels passen bij een speurtocht voor kinderen?

Bij een speurtocht voor kinderen mogen de puzzels natuurlijk niet al te uitdagend zijn. Raadsels, woordspelletjes en eenvoudige rekenopgaven zijn populair. Afwisseling is essentieel om verveling te voorkomen! Hier vind je handige tips en ideeën voor puzzels voor een speurtocht voor kinderen.

Welke puzzels voor een speurtocht voor volwassenen?

De puzzels voor een speurtocht voor volwassenen kunnen iets gecompliceerder zijn. Logische raadsels, scherpe codes en vragen die algemene kennis vereisen, verhogen de motivatie. Hier vind je handige tips en ideeën voor raadsels in een speurtocht voor volwassenen.

Hoeveel raadsels moet een speurtocht hebben?

Een speurtocht zou 8-15 raadsels moeten bevatten. Natuurlijk kan een zeer korte speurtocht volstaan met minder puzzels. Een speurtocht, die langer dan 3 uur duurt, heeft soms meer dan 15 puzzels nodig. De myCityHunt speurtocht bevat bijvoorbeeld 13 puzzels en kost slechts 12,99 € per persoon.

Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum