TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Verjaardagspartijtje

slechts
€ 12,99
p.p.

De schattenjacht voor het verjaardagsfeestje van jouw kinderen

De grootste piratenschat aller tijden zonk 300 jaar geleden voor de Amerikaanse kust van Cape Cod. De voormalige eigenaar, Black Sam Bellamy, was misschien wel de meest succesvolle piraat aller tijden. Het verhaal gaat dat Black Sam om de gunst van de ouders van zijn geliefde Maria te winnen, als piraat de wereld in ging en beloofde om niet terug te keren totdat hij een rijk man was. Na een korte tijd had Black Sam een schat op zijn schip geladen, die naar schatting ongeveer $ 400 miljoen in de huidige valuta waard is. Hij kwam echter na meer dan 50 rooftochten tragisch aan zijn einde. Zijn driemaster voer midden in een storm op een zandbank en viel 150 meter voor de plaatselijke kust om. Het bergen van zijn schat is nu al meer dan 30 jaar aan de gang en er worden nog steeds stukken van de piratenschat teruggevonden.

Schattenjacht op een kinderfeestje: de planning maakt echt het verschil

Verhalen als die van Black Sam inspireren al generaties lang jong en oud. Vooral kinderen vinden het heerlijk om avonturenverhalen na te spelen of er zelf een uit te vinden. Er zijn hier geen grenzen aan hun creativiteit en de huiskamer thuis wordt dan al snel een piratenschip, een ridderkasteel of een schatgrot in de Stille Oceaan. Een speurtocht is dus ook ideaal voor het verjaardagsfeestje van je kinderen. Of het nu in huis, in de tuin of in de hele nederzetting is, een speurtocht kan, mits correct gepland, een heel speciale en opwindende ervaring voor het hele verjaardagsfeestje worden. Bij de speciaal ontworpen speurtocht voor het verjaardagsfeestje van jouw kinderen zijn er echter een paar dingen waarmee je rekening moet houden, zodat er niets mis gaat.

Hier zijn dus de belangrijkste basisregels voor een succesvolle schattenjacht:

Tip 1: creëer opwinding!

Organiseer een schattenjacht met een thema!

Of het nu gaat om piraten, ridders, prinsessen of wat jouw nageslacht ook maar kan bedenken of wensen - een speurtocht met een thema laat de kinderen in hun verbeelding meeslepen.

Speurtocht voor kinderen met de nadruk op puzzels

Op elk stoppunt voltooien de kinderen taken waarmee ze hun grijze cellen kunnen oprekken. Voor oudere kinderen kun je de speurtocht extra uitdagend maken door de puzzels op elkaar af te stemmen. Dit concept is vooral geschikt voor binnenshuis en kleinere tuinen.

Vertel een verhaal!

Onsamenhangende raadsels of taken hebben voor kinderen weinig zin en ze verliezen dan snel hun interesse. Als je daarentegen al de gevreesde piraat Jack in de uitnodiging noemt, die naar verluidt al een tijdje kattenkwaad in het gebied uithaalt of de draak, die onlangs werd waargenomen, kun je deze rode draad door de hele verjaardagsfeestje laten lopen.

De schattenjacht is perfect als hoogtepunt!

Zet de schattenjacht aan het einde van je verjaardagsfeestje. Zo blijft het feestje van het begin tot aan het eind spannend en sluit je het kinderfeestje op het hoogtepunt af.

Maak de schattenjacht het avontuur zelf!

Maak de speurtocht zo geloofwaardig en realistisch mogelijk. De kinderen krijgen misschien de eerste aanwijzing van jou: geheime informatie, volgens welke de piraat Jack zijn buit in de buurt heeft verstopt, is vrijgegeven door de politie. Ze vragen de kinderen nu om hulp bij het vinden van dit... Parafernalia, zoals een schatkaart, ‘verloren’ gouden munten (chocolademunten) of een vergeten piratenhoed, kunnen bij de verschillende puzzel stoppunten voor nieuwe opwinding zorgen.

Tip 2: denk aan geschikte puzzels voor de speurtocht!

Maak jouw puzzels divers!

Altijd dezelfde soort aanwijzing volgen, wordt op de lange termijn saai. Wees creatief en inventief als het om jouw puzzels gaat. Bouw teamtaken, kennistaken, zoekopdrachtenn en ook vaardigheidstaken in. Zo hoeven de kleintjes zich tijdens de speurtocht niet te vervelen.

Geef ook af en toe wat tips!

Het kan wel eens gebeuren dat de kinderen vast komen te zitten met een puzzel van de speurtocht. Geef de kinderen de kans om in ruil voor een kleine taak van jou een hint te krijgen. Bouw deze mogelijkheid ook in het verhaal in. De politie geeft bijvoorbeeld meer informatie over Jack de Piraat in ruil voor het zingen van een piratenlied.

Niet te veel taken!

Een speurtocht, die te lang duurt, demotiveert. Kinderen hebben geen al te lange aandachtsspanne. Ze mogen maximaal 4 langere en 6 kortere taken krijgen.

De juiste moeilijkheidsgraad

Pas de moeilijkheidsgraad aan de leeftijd van de kinderen aan. Het huidige schoolmateriaal biedt hier een goede maatstaf. Als er jongere kinderen zijn, zorg er dan voor dat niet alle taken alleen door de oudere kinderen worden gedaan. Stel in de taken de voorwaarde dat elk kind een bepaald onderdeel op zich moet nemen en fungeer als jury voor de hoofdrolspelers van jouw verhaal.

Laat de taken op verschillende locaties plaatsvinden!

Een ruimtelijke verandering brengt dynamiek in de speurtocht voor het kinderfeestje en maakt het avontuur natuurlijk tot een echte zoektocht. Of je nu binnen, in de tuin of in de stad speelt - let hier op de tijd die je nodig hebt en bereid de individuele stoppunten van tevoren op alle weersomstandigheden voor. Probeer ook een alternatief klaar te hebben voor het geval het regent.

Tip 3: let op de veiligheid van kinderen!

Vooral als de speurtocht voor het verjaardagsfeestje van jouw kinderen buiten jouw huis moet plaatsvinden, moet je echt hulp inroepen. Temidden van de sensatie van avontuur, letten de kinderen misschien niet goed op de verkeersregels. Ga daarom met hen mee en spoor hen, indien nodig, aan om voorzichtig te zijn.

Een EHBO-kit bij je hebben voor het geval een van de kinderen valt, kan natuurlijk nooit kwaad!

Ontvang toestemmingsformulieren van de ouders van de kinderen!

Je moet ook worden geïnformeerd over allergieën, ziekten en bijzonderheden die de kinderen kunnen hebben.

Tip 4: de schat!

De schat moet iets bevatten, dat voor alle kinderen geschikt is! Houd rekening met allergieën, intoleranties en de eetgewoonten van kinderen. Zorg voor verschillende soorten snoep of een klein speeltje. Het hebben van een kleine zak met dezelfde inhoud voor alle kinderen voorkomt ruzies.

Pak de schat dienovereenkomstig in! Een oude kist, een gescheurde aardappelzak of een mand/emmer verborgen onder takken gevuld met de schat zullen het avontuur realistischer maken. Wees ook niet bang om creatief te versieren en laat misschien één of twee berichten van Piraat Jack of Ridder John achter.

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
  • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
  • Vereist veel onderzoek
  • Veel creativiteit nodig
  • Al meer dan 1.309.000 keer gespeeld
  • Geoptimaliseerd concept
  • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Hoeveel kost een speurtocht voor kinderen?

Een zelfgeorganiseerde speurtocht voor kinderen is bijna gratis. De enige kosten hier zijn voor de materialen. Stadsrally-app’s variëren sterk in prijs en kwaliteit en variëren meestal van 2 tot 30 € per deelnemer. De speurtocht van myCityHunt kost slechts 12,99 € per persoon. Het kan in alle Nederlandse steden worden gespeeld.

Hoe organiseer ik een speurtocht voor kinderen?

Je plant de route en de taken voor de speurtocht en je kunt beginnen! De kinderen krijgen aanwijzingen in de vorm van kleine raadsels of richtingen. Zo naderen ze geleidelijk de eindbestemming. Hier wacht hen een schat, bestaande uit snoep of een speeltje.

Welke taken zijn geschikt voor een speurtocht voor kinderen?

Bij een speurtocht voor kinderen is het belangrijk dat de puzzels niet te moeilijk zijn. Knutselopdrachten, woordspelletjes en fototaken zijn populair. Om verveling te voorkomen, moeten de taken wel worden afgewisseld!

Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum