TICKETS BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht in de stad

slechts
€ 12,99
p.p.

Speurtocht in de stad - de stedelijke puzzelrally

Komt het volgende verjaardagsfeestje van je dochter, het vrijgezellenfeest van je beste vriend of het gouden huwelijk van je grootouders eraan? Wat vind je ervan om een beetje variatie in dit ietwat oubollige evenement aan te brengen? Waarom organiseer je geen speurtocht in de stad?

Er zijn echter een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Wij hebben voor jou de ultieme handleiding met tal van tips samengesteld. Jouw zelf ontworpen speurtocht wordt gegarandeerd een groot succes!

De speurtocht in de stad: het hangt af van de deelnemers!

Bedenk eerst hoe oud jouw deelnemers zijn. Of het nu gaat om een gouden bruiloft of een verjaardag, je moet de stadsrally anders uitzetten dan voor veel jonge kinderen.

Je moet ook bedenken hoeveel deelnemers je zult hebben. Als er meer dan acht mensen zijn, kan het zinvol zijn om de deelnemers aan de speurtocht in teams te verdelen. Dit zorgt ervoor dat iedereen actief betrokken wordt bij het oplossen van de taken en dat er geen ‘groepsleider’ ontstaat, die de rest van het team domineert en zelf alles oplost. Iedereen moet tenslotte tijdens de speurtocht in de stad plezier hebben en een beetje moeten puzzelen.

Duur en de route van de speurtocht in de stad

Denk ook van tevoren na over de keuze van de route. Hoeveel tijd heb je beschikbaar? Afhankelijk van of je maar een uurtje of misschien zelfs drie uur hebt en het geheel wilt combineren met een uitgebreide stadstour, kun je de routes tussen de afzonderlijke taken natuurlijk wat langer of juist wat korter maken.

Denk voordat je de route uitstippelt ook aan jouw deelnemers. Met kleine kinderen is het beter dat de route door rustigere gebieden loopt met veel speeltuinen en zonder veel drukte. Vermijd ook drukke wegen om geen onnodige risico's te nemen.

Speurtocht in de stad: het is beter om drukte te vermijden

Lees ook over eventuele festiviteiten, die die dag in de stad plaatsvinden. Is het marktplein misschien gesloten vanwege een demonstratie? Of vindt het jaarlijkse Old Town Festival op diezelfde dag plaats? Dan moet je natuurlijk een andere route gaan bedenken, tenzij je het niet erg vindt om je door grote mensenmassa's te duwen. Aan de andere kant zou het ook mogelijk zijn om het evenement in jouw speurtocht op te nemen, bijvoorbeeld als het eindpunt van de rally.

Het startpunt en de bestemming van je speurtocht in de stad

Bepaal nu een geschikt startpunt en bestemming. Je kunt bij jouw thuis beginnen of een bekende toeristische attractie in jouw woonplaats kiezen. Als eindpunt kun je elkaar in jouw favoriete café ontmoeten en jezelf na de voltooide rally op een heerlijk stuk taart en een cappuccino trakteren. Of je kunt op een warme zomeravond samen in het stadspark voor een gezellige barbecue afspreken. Zoals hierboven vermeld, behoren ook stadsfeesten zeker tot de mogelijkheden.

De taken van jouw speurtocht in de stad

Dus je hebt een geschikte route gekozen voor je stadsrally? Nu komt het echte deel van de voorbereiding: de raadsels! Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers kan de moeilijkheidsgraad hier variëren. Maar zelfs als je een speurtocht voor volwassenen uitzet, breng dan een of twee ietwat gemakkelijkere taken aan om de groep met een snel gevoel van prestatie te motiveren.

Als je een wat langere route hebt gekozen, heb je onderweg natuurlijk wat meer taken nodig. Houd er echter rekening mee dat hoe moeilijker de taken voor de speurtocht zijn, hoe meer tijd je moet plannen om ze op te lossen.

Denk na over verschillende soorten taken. Misschien wil je op een gegeven moment dat jouw deelnemers wiskundige problemen oplossen om bij de volgende aanwijzing te komen. Historisch onderlegde vragen, hersenkrakers en groepstaken zijn ook een optie. Laat jouw fantasie de vrije loop, het enige dat belangrijk is, is dat je de taken diversifieert.

Ideeën voor opdrachten voor speurtochten in de stad

 • Interactie: buitenstaanders benaderen om bijvoorbeeld een zin in het Russisch te vertalen.
 • Kennis: bepaal welke van de twee gebouwen ouder is.
 • Observatie vaardigheden: identificeer de voormalige plattegrond van een gebouw dat niet meer bestaat.
 • Creativiteit: componeer en voer een volkslied van de stad uit.
 • Logica: verbind de beelden van een kerkgevel met een kleine logische puzzel.

Het juiste thema voor jouw speurtocht in de stad

Je kunt bij de deelnemers extra punten scoren als je aan de hele stadsrally een thema verbindt, dat als een rode draad door het hele spel loopt. Het is natuurlijk logisch om de taken voor de speurtocht aan dit thema aan te passen. Laat je door de volgende ideeën voor een thema voor een speurtocht inspireren:

Ideeën voor taken voor een speurtocht in de stad

Deelnemers lossen een fictieve strafzaak op.

Historische speurtocht

Een bekende historische figuur uit jouw stad kan hier centraal staan.

Agenten stadsrally

De deelnemers glippen in de rol van agenten - James Bond zegt hallo!

Piraten speurtocht

Een legendarische piraat heeft ergens in de stad een legendarische schat verstopt en de deelnemers zouden die moeten vinden!

Hoe je jouw speurtocht in de stad tot een succes kunt maken

Als je onze tips voor een stadsrally ter harte neemt en bereid bent om wat tijd en energie in de voorbereiding te steken, wordt jouw speurtocht in de stad een groot succes! De deelnemers zullen van jouw concept onder de indruk zijn en zullen dankzij jou een onvergetelijke dag beleven.

Zoals je kunt zien, biedt een speurtocht in de stad een aantal voordelen: je kunt de hele dag in de frisse lucht doorbrengen, samen als een team groeien, betrokken raken bij een sport en één of twee nieuwe uithoeken van je geboorteplaats leren kennen. Met de juiste planning en uitvoering kan er eigenlijk niets misgaan!

Zin in een speurtocht met een smartphone in jouw stad? Onze schattenjacht voor vrienden en families is al vanaf 12,99 € per deelnemer beschikbaar!

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
 • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
 • Vereist veel onderzoek
 • Veel creativiteit nodig
 • Al meer dan 218.000 keer gespeeld
 • Geoptimaliseerd concept
 • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Welke taken kun je uitvoeren tijdens een speurtocht in de stad?

Deze taken voor een stadsrally zijn bijzonder populair:

 • Fototaken: de taak hier is om een motief voor een foto te vinden en een daarmee verband houdende vraag te beantwoorden.
 • Kennisvragen: vragen over bezienswaardige historische gebouwen zijn hier een goede keuze.
 • Creatieve taken: daag deelnemers uit om een nieuw stadslied te componeren!
 • Zoekopdrachten: een inscriptie op een historisch gebouw bevat de volgende aanwijzing.

Is er een speurtocht in mijn stad?

In veel grote steden is er een ruime keuze aan speurtochten. In kleinere steden is de selectie wat kleiner. Je kunt echter wel een speurtocht van myCityHunt doen in duizenden steden over de hele wereld.

Hoe organiseer ik een speurtocht in de stad?

Bij het organiseren van een speurtocht in de stad is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden:

 • Routebepaling: waar zijn de start- en eindpuntlocaties? Waar bevinden de taken zich?
 • Ideeën voor speurtochten: logische, creatieve of zoektaken? 8-15 taken zijn optimaal.
 • Thema speurtocht: misdaad rally, schattenjacht of misschien wel een jacht op piraten?
Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum