TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht Dortmund

4,2 (166)
slechts
€ 12,99
p.p.

Schnitzeljagd in Dortmund

166 Klanten hebben deze tour beoordeeld: 4.2 uit 5 sterren
+ Meer - Minder

Laat je niet misleiden – Dortmund is echt meer dan alleen een stad die in de ban is van (meestal zwart-gele) voetbal. Hoewel de sport daar onmiskenbaar deel uitmaakt van het dagelijks leven. Zelfs tijdens een speurtocht door Dortmund kun je er niet omheen: de liefde voor de bal is overal. Het Signal Iduna Park en het Duitse voetbalmuseum zijn slechts twee voorbeelden van de voetbalpassie die in de stad heerst. Maar vrees niet, zelfs als voetbal niet jouw ding is, valt er tijdens de speurtocht door Dortmund genoeg te beleven en te lachen.

Speurtocht in Dortmund: het kloppende hart van het Ruhrgebied

De speurtocht van myCityHunt in Dortmund is om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste is de stad zelf een prachtig decor voor dit interactieve avontuur. Het hele centrum wordt jullie speelveld. Bovendien is het een activiteit die je deelt met de mensen die je dierbaar zijn, of het nu vrienden of familieleden zijn. Het spel is ontworpen voor zowel kleine als grote groepen, dus iedereen kan meedoen.

Om te beginnen heb je alleen een opgeladen smartphone met mobiel internet nodig. Via onze myCityHunt-app worden jullie langs verschillende locaties geleid, terwijl jullie via de telefoon ook allerlei multimediale informatie ontvangen. Zo komen jullie meer te weten over historische plekken, bekende persoonlijkheden en de geschiedenis van deze Ruhrpott-gigant.

Zelfs als je de weg van Aplerbeck naar Hombruch niet uit je hoofd kent, zul je niet verdwalen. Jullie wijzen namelijk een spelleider aan die, met smartphone in de hand, de weg wijst. En iedereen krijgt een rol, of je nu als fotograaf, architect of natuurliefhebber door het leven gaat.

Ontdek de stad vanuit een nieuw perspectief tijdens de speurtocht

Tijdens de speurtocht van myCityHunt in Dortmund zul je ongetwijfeld het Dortmunder U tegenkomen, een centrum voor kunst en cultuur. Waar ooit de grootste brouwerij van Duitsland huisde, vinden nu afwisselende evenementen, culturele activiteiten en tentoonstellingen plaats. Ook het Museum voor Kunst en Cultuurgeschiedenis, waar je een reis door de tijd maakt van de prehistorie tot het heden, is een bezoekje waard.

Voor de omslag naar een moderne stad was het Ruhrgebied bekend om de kolenmijnen. Een overblijfsel hiervan is de oude kolenmijn in het noordwesten van Dortmund, die nu als museum fungeert. Hier kun je de sociale en culturele geschiedenis van de mijnbouw in het Ruhrgebied van dichtbij ervaren. De speurtocht door Dortmund biedt een speelse manier om meer te leren over de stadsgeschiedenis, die teruggaat tot het jaar 882, toen de stad voor het eerst werd genoemd als 'Throtmanni'.

En voor de shopaholics is er goed nieuws: Dortmund heeft een van de grootste en oudste winkelstraten van Duitsland! Maar de myCityHunt speurtocht is ook perfect om de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken!

Puzzelplezier tijdens de speurtocht

Bij elke stop wachten er uitdagende raadsels op jullie, die jullie dieper in de geschiedenis en cultuur van de stad laten duiken. De soorten puzzels variëren: van het ontcijferen van inscripties tot het vinden van symbolen. Als jullie alle aanwijzingen logisch kunnen koppelen, zijn jullie al een stap dichter bij de oplossing. Vergeet ook niet om onderweg foto's te maken van jullie team. Deze foto's worden opgeslagen in jullie persoonlijke online galerij, die jullie na afloop kunnen bekijken.

De speurtocht in Dortmund volbrengen en daarna uitbundig vieren

Na alle indrukken kun je even tot rust komen en de stad vanaf het hoogste punt van Dortmund bekijken, de Florian-televisietoren. Dit herkenningspunt, door de locals liefkozend 'lange Lulatsch' genoemd, is met zijn 209 meter hoogte bijna overal in Dortmund te zien. De kans is dus groot dat jullie hem tijdens de speurtocht wel een paar keer tegenkomen.

Er is zoveel te ontdekken, dus ga op puntenjacht met onze myCityHunt speurtocht in Dortmund en probeer de highscore te verbreken! En daarna? Dan nodigt de veelzijdige gastronomische scene van Dortmund jullie uit om jullie succes te vieren!

Stad gerelateerd
Moeilijkheidsgraad
Actie
Voor kinderen
Startpunt/Doel Hansaplatz (vor der Commerzbank)
 Duur ca. 3 uur.
 Route ca. 3.5 km
 Taal Taal
 Geschikt voor > 8 jaar
 Datum jederzeit
 Beoordeling 4,2/5 (166)
 Prijs p.p. € 12,99 incl. btw
Highscore in Dortmund
KaNaHeHa 2.510 Punten
Triktraktrok 2.020 Punten
Ostergrazien 1.990 Punten
Hasenrudel 1.960 Punten
DrinkandWalk 1.220 Punten

Hoe kunnen we spelen?

Hoe start je jouw persoonlijke stadsavontuur Dortmund
1. Boeken
In onze Ticketshop je kunt tickets voor groepen van 2 tot 33 deelnemers boeken. Deze zijn 6 maanden geldig.
2. Inwisselen
Door jouw ticketcode in te voeren, kun jij via onze app jouw Dortmund speurtocht op jouw gewenste datum starten.
3. Ontdekken
Samen ga je op jacht naar lastige puzzels, schiet je foto's en beheer je teamtaken.
4. Winnen
Tijdens de jacht verzamel je punten, die uiteindelijk jouw plaats in de highscores bepalen.

Wat gebeurt er tijdens de tour?

Je puzzelt jezelf stap-voor-stap door de stad
Een video van onze digitale speurtocht - zie myCityHunt in actie!

Volg een myCityHunt speurteam op hun tour door de stad in onze trailer en kom meer te weten over hoe een myCityHunt tour werkt.

Digitale speurtocht Dortmund
Vind locaties
Met behulp van gps-navigatie leidt onze gebruiksvriendelijke app je naar de bezienswaardigheden van je tour.
Digitale speurtocht Dortmund
Los raadsels op
Als je eenmaal op een locatie bent aangekomen, leggen wij je een raadsel voor.
Digitale speurtocht Dortmund
Meester uitdagingen
Tijdens de tour sturen we uitdagingen naar de telefoons van alle geregistreerde spelers.
Digitale speurtocht Dortmund
Punten verzamelen
Voor elke succesvol beheerde taak en uitdaging belonen we je met punten.

Tours voor zakelijke klanten

Op basis van jarenlange ervaring kennen wij de speciale vereisten, die zich voordoen bij het plannen van een teamevenement in Dortmund. Met de myCityHunt teamevenementen in Dortmund hebben we daarom speciaal voor zakelijke klanten een pakket ontwikkeld. Dit breidt onze beproefde tochten uit met een aantal voordelen die onze speurtochten tot het perfecte teambuilding-evenement in Dortmund maken.

  • Ondersteuning via de chat van een gids van myCityHunt
  • Gedeelde afbeeldingengalerij en highscore
  • Deelname-oorkonde met teamfoto & teamnaam (als PDF)
  • Onderling verbonden via teamchat
  • Gratis omboeken (tot 7 dagen voor het evenement)
  • Betaling met creditcard of PayPal
  • BTW-factuur
Speurtocht Dortmund

Speurtocht Dortmund

Ontdek Dortmund met de digitale speurtocht van myCityHunt! Los puzzels op, beheers teamtaken en verken Dortmund op een spannende en interactieve manier!

Een speurtocht van myCityHunt in Dortmund neemt je mee naar de mooiste plekjes van de stad en laat je op een onderhoudende manier kennismaken met Dortmund met haar 576.000 inwoners en haar historische, culturele en architectonische hoogtepunten. Op de verschillende locaties van de speurtocht los je lastige raadsels op. Bepaal het juiste antwoord om punten te kunnen verzamelen! In de loop van de stadsrally puzzel je je een weg door Dortmund. Onderweg sturen wij je via sms leuke speciale taken zoals foto- of actie-uitdagingen, die creativiteit en teamwerk vereisen. Jouw stadstour door Dortmund zal alle betrokkenen echt in vervoering brengen!

"Een geweldige manier om een stad te verkennen!"

Vanessa L.

Google Logo

"We hadden veel plezier tijdens onze speurtocht!"

Alejandro R.

Google Logo

"Creatieve taken, geweldige functies en een geweldige app!"

Stefan B.

Google Logo

"Geweldig uitje voor vrienden en familie!"

Thorsten K.

Google Logo

🔒 Hoe werkt de speurtocht in Dortmund?

Met myCityHunt wordt Dortmund jouw speelveld! Het enige dat jij nodig hebt, is een ticketcode en een mobiele telefoon met internetverbinding.

Op de gewenste datum verzamel je jouw team in Dortmund. Dan begint de speurtocht: jouw gsm gidst jou en jouw team naar talloze bezienswaardigheden in Dortmund. Eenmaal daar beantwoord je lastige vragen en los je raadsels op. Je verdient punten door deze taken correct op te lossen.

Maar dat is nog niet alles: alle geregistreerde spelers ontvangen tijdens de rally speciale taken, zoals foto-opdrachten of quizvragen. De speurtocht zal je belonen met veel geweldige dingen, die je daarna in een fotogalerij kunt bekijken.

Tijdens de tour kun je op elk moment een pauze nemen voor een ijsje of een drankje! Na ongeveer 3 uur geeft de topscorelijst informatie over jouw algemene rangschikking.

Meer informatie over het verloop van onze speurtocht vind je hier: https://www.mycityhunt.nl/hoe-werkt-het.

Wat kost een speurtocht in Dortmund?

De prijs voor een speurtocht in Dortmund is 12,99 € per persoon. In tegenstelling tot de prijsmodellen van andere aanbieders wordt bij myCityHunt de prijs per persoon in rekening gebracht. De totale prijs voor twee personen is bijvoorbeeld slechts 25,98 €, voor vijf personen 64,95 € enzovoort.

Tickets kunnen online in de ticketshop via https://www.mycityhunt.nl/tickets worden geboekt.

📆 Op welke data vindt de speurtocht plaats?

De speurtocht in Dortmund kan op elk moment worden gespeeld! Als je een ticket hebt, kun je op een dag naar keuze, binnen de geldigheidsduur van 6 maanden, op elk moment spelen. Tickets voor de speurtochten in Dortmund kunnen in de online ticketshop via https://www.mycityhunt.nl/tickets worden geboekt.

Meer gebruikelijke vragen
Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum