TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht voor volwassenen

slechts
€ 12,99
p.p.

De speurtocht voor volwassenen - terug naar jouw jeugd

Bijna iedereen kent wel een speurtocht uit zijn kindertijd. Over berg en dal door het aangrenzende bos. De stappen moeten worden geteld en er moet naar aanwijzingen worden gezocht. En dit alles voor een schat, die meestal uit allerlei lekkers bestaat, die op de winnaars aan de finish wacht.

Wanneer de term speurtocht ter sprake komt, denken de meeste mensen meteen aan verjaardagsfeestjes voor kinderen ver in het verleden. Het hoeft echter niet te stoppen bij goede herinneringen, want er zijn tal van manieren om een stadsrally interessant en leuk voor volwassenen te maken. De truc is om een speurtocht voor volwassenen zo te ontwerpen dat het niet als kinderlijk wordt gezien en als een te serieus verplicht programma.

De organisatie is het allerbelangrijkste als het om speurtochten voor volwassenen gaat

Alles valt en staat met de juiste planning. Daarom moet je niet te laat met het organiseren van een speurtocht beginnen. Omdat vaak wordt onderschat hoeveel werk er achter een dergelijke actie zit. Er komt méér bij kijken dan alleen het bedenken van een paar spelletjes en puzzels en de daarbij behorende verstopplaatsen. Bedenk in het begin hoeveel mensen zullen deelnemen aan jouw speurtocht en in welke setting deze plaats moet vinden.

Je moet ook bedenken hoeveel deelnemers je zult hebben. Als er meer dan acht mensen zijn, kan het zinvol zijn om de de deelnemers aan de speurtocht in teams te verdelen. Dit zorgt ervoor dat iedereen actief betrokken wordt bij het oplossen van de taken en dat er geen ‘leidersgroep’ ontstaat, die de rest van het team domineert en alles zelf oplost. Tijdens de speurtocht in de stad moet immers iedereen plezier hebben en een beetje kunnen puzzelen.

Aanwijzingen, die deelnemers in de loop van de rally tegenkomen, dienen daarom ook waterafstotend te zijn. Je moet er ook voor zorgen dat ze niet gemakkelijk kunnen weg waaien. Denk goed na over hoe lang de schattenjacht moet duren: het is tenslotte belangrijk om ervoor te zorgen dat de speurtocht niet met andere plannen van de deelnemers botst.

Loop de route voor de zekerheid van tevoren een keer zelf. Je wilt immers voorkomen dat de deelnemers voor onverwachte obstakels komen te staan. Het is ook verstandig om culinaire stops gewetensvol te plannen en bijvoorbeeld een reservering bij het restaurant van jouw keuze te maken.

Handige tips - hoe je van jouw speurtocht een succes kunt maken

Als je nu overweegt om zelf een stadsrally op te zetten, vind je hieronder een paar tips en trucs om er voor alle betrokkenen een succes van te maken:

 • Waarom vervang je moeders zelfgeschilderde schatkaart niet door nieuwere versies van navigatie? Bijvoorbeeld met de nieuwste technologie zoals een tablet, een smartphone of een gps-apparaat. Hierdoor kun je meer uitdagende taken voor de teams instellen en wordt het spel meteen ook spannender. Het is ook denkbaar om de taken via SMS, WhatsApp of Messenger te versturen. Je kunt op het internet ook bij een groot aantal aanbieders kant-en-klare stadsrally's boeken. Voor kleinere groepen in een privéomgeving is bijvoorbeeld de speurtocht van myCityHunt, dat een gsm-gebaseerde speurtocht is, uitstekend. Groepen van bedrijfsuitjes moeten beslist hun toevlucht nemen tot concepten, die worden begeleid door professionele medewerkers. In dit verband zijn de bedrijfsevenementen van CityHunters een echte aanrader.
 • Het rallygebied moet zeker gethematiseerd worden in de ene of de andere taak. Op deze manier kunnen de deelnemers hun woonplaats of een onbekende stad voor hen beter leren kennen. Een stadsrally voor volwassenen heeft als voordeel dat, in tegenstelling tot speurtochten voor kinderen, ook kennis over de geschiedenis en de cultuur kan worden getest zonder de deelnemers te overbelasten.
 • Jouw speurtocht kan ook op een specifieke gelegenheid of het omgaan met een historische achtergrond gericht zijn. Tijdens de kerstperiode zijn bijvoorbeeld anekdotes over de naderende feestdagen een goed idee. Verjaardagen van vrienden en familieleden kunnen ook worden gebruikt als een thema voor een speurtocht voor volwassenen. In dat geval is het zinvol om de vragen op de persoon in kwestie af te stemmen. Jubilea van een stad, een bedrijf of een geliefde sportclub zijn ook perfect als decor voor een spannende stadsrally. Het belangrijkste is om een thema te kiezen waarmee alle deelnemers zich kunnen identificeren, zodat ook het gemeenschapsgevoel van het evenement profiteert.
 • Verlies nooit het idee van teambuilding uit het oog: of het nu gaat om een groep vrienden, een familie of een bedrijfsuitje - het gaat er uiteindelijk om dat alle betrokkenen elkaar na de speurtocht een beetje beter begrijpen. Bouw vragen in, die individueel kunnen worden opgelost of die alleen door als team samen te werken kunnen worden opgelost.
 • Verdeel jouw groep, indien deze groter is dan ongeveer 8 deelnemers, in meerdere teams. Zo voorkom je dat individuele deelnemers de rally maar marginaal meemaken. Een optimale groepsgrootte is 5-7 personen. Dit heeft ook als voordeel dat de teams tegen elkaar kunnen strijden waardoor de motivatie door het competitieve idee hoog wordt gehouden.
 • Denk na over uitzonderlijke onderwerpen, die bij de groep past. Op deze manier kun je ook een speurtocht voor volwassenen, die enkele uren duurt, boeiend maken. Dit kan niet alleen door puzzels, plaatjes, filmpjes, maar ook door buitenstaanders bij de gameplay te betrekken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om van een speurtocht voor jou en je teamgenoten een uniek evenement te maken. Je kunt de keuze van de opdrachten het beste op gemeenschappelijke interesses en hobby's baseren. Doorslaggevend is en blijft de lol die je met elkaar hebt.

Moeilijke puzzels voor je speurtocht

Het belangrijkste bij het ontwerpen van een speurtocht voor volwassenen is een moeilijkheidsgraad, die op de groep is afgestemd: de taken mogen niet te gemakkelijk zijn, maar zeker ook niet te moeilijk, want te ingewikkelde puzzels zorgen al snel voor frustratie bij de spelers. Daarnaast moet je ook veel aandacht besteden aan het zo gevarieerd mogelijk maken van de verschillende taken in het spel, zodat er geen verveling optreedt en de verschillende sterktes van de spelers worden aangesproken.

De vragen kunnen worden gebaseerd op gebieden zoals wiskunde, taal, logica, observatievaardigheden of zelfs algemene kennis. Het opnemen van marcherende pop, groepstaken of het verzamelen van bepaalde materialen kan ook het enthousiasme voor een speurtocht voor volwassenen vergroten.

Daarnaast kun je ook passanten bij het spel betrekken. Dit is vooral handig voor een speurtocht in de stad. Je kunt ook technische hulpmiddelen inbouwen, zoals gps-apparaten, oude gsm's, Polaroid camera's of kompassen. Door deze aanvullende materialen in het spel te gebruiken, heb je een breder scala aan mogelijke taken: nu kun je ook taken voor de speurtocht opnemen waarvoor je gebouwen, personages of jezelf moet fotograferen. Zoals je misschien al hebt gemerkt, zijn er als het gaat om taken bijna geen grenzen aan jouw verbeeldingskracht.

Speurtochten voor volwassenen: (bijna) altijd het juiste moment

Het positieve van een stadsrally voor volwassenen is dat je niet op het juiste moment hoeft te wachten, want het is eigenlijk altijd het juiste moment. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, een klasreünie, een feestje of een vrijgezellenfeest – zo'n evenement kan bijna altijd en ongeacht het seizoen worden georganiseerd.

En als je jezelf nog steeds de vraag stelt: "Waarom zou ik door bossen en steden lopen, raadsels oplossen om aan het einde een schat te vinden, die ik ook zonder meer zelf zou kunnen kopen?” Denk dan aan het gezegde: de reis is belangrijker dan de bestemming en uiteindelijk is die gedeelde ervaring dus het belangrijkste. Onvergetelijke herinneringen en een versterkte cohesie in de groep zijn de beloningen van een geslaagde speurtocht.

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
 • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
 • Vereist veel onderzoek
 • Veel creativiteit nodig
 • Al meer dan 1.402.000 keer gespeeld
 • Geoptimaliseerd concept
 • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Hoe verloopt een speurtocht voor volwassenen?

Een speurtocht voor volwassenen werkt net als een speurtocht voor kinderen. Het enige verschil is dat de focus op de interesses en de vaardigheden van volwassenen ligt. De puzzels zijn wat lastiger en vereisen meer kennis. Volwassenen kunnen vaak ook langere afstanden afleggen.

Wat zijn de taken die bij een speurtocht voor volwassenen horen?

De taken van een speurtocht voor volwassenen kunnen zeer divers zijn. De volgende opties zijn echter bijzonder populair:

 • Creatieve taken: zing een lied of reciteer een gedicht.
 • Codes kraken: ontcijfer braille- of morsecodes.
 • Communicatie: buitenstaanders aanspreken.
 • Fotopuzzel: zoek een specifiek motief voor een forto of maak een foto.

Hoeveel kost een speurtocht voor volwassenen?

De kosten van speurtochten en stadsrallys voor volwassenen lopen sterk uiteen. Een zelfgeorganiseerde speurtocht als een gezinsuitje is gratis of met een heel klein budget mogelijk. De tours van myCityHunt zijn gericht op privégroepen en kosten 12,99 € per persoon. Zakelijke speurtochten beginnen bij ongeveer 30 € per deelnemer.

Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum