TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht voor kinderen

slechts
€ 12,99
p.p.

Speurtocht voor kinderen - een onvergetelijk avontuur!

De volgende verjaardag, eerste communie of Pasen komt eraan en jij wilt de kleintjes iets speciaals aanbieden? Vooral tijdens de warmere maanden is het een goed idee om de kinderen buiten, in de vorm van een spannende speurtocht, stoom te laten afblazen. Neem voordat je aan het werk gaat een paar minuten de tijd om na te denken over enkele belangrijke basisideeën.

Met deze 7 tips wordt de speurtocht voor jouw kinderen een groot succes en iedereen zal er nog lang aan denken!

Tip 1: het terrein van een speurtocht voor kinderen

Maak allereerst duidelijk welke speelruimte je ter beschikking hebt. Dit kan een grote of een kleine tuin zijn. Natuurlijk zijn speurtochten op een grote weide of in het bos vooral spannend voor kinderen. Ook zijn speurtochten binnenshuis mogelijk, bijvoorbeeld in een grote hobbykelder of een buurthuis.

Elk speelveld heeft zijn eigen voor- en nadelen: binnenshuis zijn speurtochten waarbij kinderen fysiek stoom mogen afblazen nogal ongeschikt. Daarentegen moet er bij speurtochten in het bos bijzondere aandacht aan het veiligheidsaspect worden besteed. Daar hebben kleine stroompjes en boomwortels de neiging om vervelende struikelgevaren te worden. Op ongemaaide weiden kunnen teken ongenode ‘medespelers’ worden.

Spannend, maar vooral uitdagend in termen van de veiligheid van kinderen, zijn speurtochten in de stad.

Tip 2: het juiste concept

Speurtocht voor kinderen met de nadruk op actie

Hier voeren de kinderen taken uit, waarbij ze echt stoom kunnen afblazen, zoals bijvoorbeeld bij kleine sportieve spelletjes. De kleine groepen kunnen deze ook tegen elkaar uitspelen. Dit concept is met name geschikt in grote tuinen of open weilanden.

Speurtocht voor kinderen met de nadruk op puzzels

Op elk stoppunt voltooien de kinderen taken voor de speurtocht waarmee ze hun grijze cellen kunnen oprekken. Voor oudere kinderen kun je de speurtocht extra uitdagend maken door de puzzels op elkaar af te stemmen. Dit concept is vooral geschikt voor binnenshuis en kleinere tuinen.

Speurtocht voor kinderen met de nadruk op zoeken

Bij deze aanpak moeten de kinderen eerst de individuele stoppunten vinden. Om dit te doen, kun je ze pijlen en markeringen laten volgen. Bij oudere kinderen kan het volgende stoppunt ook door puzzeltaken worden bepaald. Variant A is met name geschikt in het bos, variant B in grote, kronkelende tuinen en in grote gebouwen.

Tip 3: de deelnemers aan een speurtocht voor kinderen

Met welke leeftijdsgroep heb je te maken: kleuterschool, basisschoolleeftijd, 5e-7e leerjaar? Weet je al hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn? Zijn het jongens en/of meisjes? Vanaf 6 kinderen is het aan te raden om kleine groepjes te vormen. Lukt het niet om alle kinderen tegelijk in de gaten te houden, vraag dan extra begeleiders om mee te helpen. Houd er rekening mee dat jij verantwoordelijk bent voor minderjarigen tot 17 jaar en in het ergste geval aansprakelijk kunt worden gesteld.

Tip 4: het thema van een speurtocht voor kinderen

Voor kinderen van alle leeftijden wordt het bijzonder leuk als jouw stadsrally een bepaald thema heeft. Piraten speurtochten zijn altijd populair bij jonge kinderen. Maar je kunt ook inspiratie halen uit een recente kinderfilm of een boek. Als je een speurtocht voor kinderen uitzet voor een kerkfestival, waarom zou je dan geen opwindend bijbelverhaal in jouw bijeenkomst opnemen? Creëer een speciale sfeer door eenvoudige kostuumstukken en rekwisieten te gebruiken. Je hoeft hiervoor niet veel geld uit te geven: vertrouw op kleine accessoires en laat de fantasie van jouw kind de rest doen.

Tip 5: prijzen voor de deelnemers aan een speurtocht voor kinderen

Ze mogen sowieso niet ontbreken: prijzen waarmee de kleine deelnemers aan een speurtocht worden beloond. Deze goodies, die niet veel geld hoeven te kosten, kunnen ofwel bij individuele stoppunten worden gewonnen of aan het einde worden overhandigd. Als er meerdere teams tegen elkaar strijden, zorg er dan voor dat hun prijzen in waarde overeenkomen met de plaats die ze op het podium hebben behaald.

Tip 6: hulp voor de speurtocht van de kinderen

Heb je al het gevoel dat de inspanning waarschijnlijk te veel voor jou alleen zal zijn? Wees dan niet bang om hulp in te roepen. Dit geldt zowel voor de ontwikkeling in de aanloop als voor de uitvoering van de taken op de dag van de kinderspeurtocht zelf. Je kunt ook een kind vragen om van kant te wisselen en samen met jou de andere kinderen een bijzondere ervaring te bezorgen.

Tip 7: feedback maakt de speurtocht nog beter!

Houd er rekening mee dat de kinderen na hun stadsrally uitgeput zullen zijn. Zorg voor versnaperingen, bijvoorbeeld in de vorm van een klein gebaksbuffet. Houd nu jouw ogen en oren open: hoe is de stemming, hoe praten de kinderen over de taken, die ze zojuist hebben voltooid? Je kunt ze natuurlijk ook specifiek vragen wat ze vooral leuk vonden en wat ze minder leuk vonden. Dan kijkt iedereen alvast uit naar jouw volgende speurtocht voor kinderen!

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
  • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
  • Vereist veel onderzoek
  • Veel creativiteit nodig
  • Al meer dan 1.402.000 keer gespeeld
  • Geoptimaliseerd concept
  • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Hoeveel kost een speurtocht voor kinderen?

Een zelfgeorganiseerde speurtocht voor kinderen is bijna gratis. De enige kosten hier zijn de materialen. Stadsrally-app’s variëren sterk in prijs en kwaliteit en variëren meestal van 2 tot 30 € per deelnemer. De speurtocht van myCityHunt kost slechts 12,99 € per persoon. Het kan in alle Nederlandse steden worden gespeeld.

Hoe organiseer ik een speurtocht voor kinderen?

Je plant de route en de taken voor de speurtocht en je kunt beginnen! De kinderen krijgen aanwijzingen in de vorm van kleine raadsels of richtingen. Zo naderen ze geleidelijk de eindbestemming. Hier wacht hen een schat, bestaande uit snoep of een speeltje.

Welke taken zijn geschikt voor een speurtocht voor kinderen?

Bij een speurtocht voor kinderen is het belangrijk dat de puzzels niet te moeilijk zijn. Knutselopdrachten, woordspelletjes en fototaken zijn populair. Om verveling te voorkomen, moeten de taken wel worden afgewisseld!

Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum