TICKETS
BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Speurtocht thuis

slechts
€ 12,99
p.p.

Speurtocht thuis - het alternatieve programma voor thuis

Heb je een speurtocht voor in de tuin of in de stad voorbereid, maar gooit de weersvoorspelling roet in het eten? Dat is jammer. Je had een ingenieuze stadsrally door de buurt gepland! Je hebt op dit moment geen idee wat je moet doen, maar één ding is wel duidelijk: je hebt een alternatief programma voor het feestje buiten nodig! Met deze vijf tips kun jij jouw speurtocht naar binnen verplaatsen en het verjaardagsfeestje redden.

Tip 1: voor een speurtocht thuis is de juiste verdeling het belangrijkste!

Een tiental kleine, slimme kinderen in huis hebben, is een grote uitdaging! Zelfs als je de kinderen rond de eettafel probeert te verzamelen, krijg je logistieke problemen. Het is niet anders met de speurtocht thuis. Terwijl je het doet, is elke vrije ruimte in het huis/appartement, hoe klein dan ook, goud waard. Verdeel, indien mogelijk, jouw taken dus over het hele huis en over elke kamer die jij ter beschikking hebt. Laat de kinderen in jouw huis, indien mogelijk, vaak van verdieping wisselen. Op deze manier kunnen ze een goede training krijgen om het gebrek aan mobiliteit tijdens een speurtocht thuis te compenseren.

Hetzelfde geldt voor de grootte van de groep: hoeveel kinderen stuur je op pad? Iedereen samen door het huis laten rennen, leidt tot chaos. Er is immers niet in elke kamer genoeg ruimte om alle kinderen vrij te laten bewegen. Ook zou niet elk kind even betrokken bij het oplossen van de taken kunnen zijn. Stuur daarom kleinere groepen in een andere volgorde om de taken uit te voeren. Zo voorkom je verstopping en uitsluiting. En daarnaast breng je er een beetje concurrentie in. De kinderen zullen super gemotiveerd zijn terwijl ze door je huis rennen.

Extra tip

Geef de kinderen de kans om advies of een hint van jou te krijgen. Deel bijvoorbeeld per team een chocolademunt uit, die ze vervolgens kunnen inwisselen voor een tip van jou voor de huidige taak. Op die manier zullen de kinderen, zelfs als de taak moeilijk is, niet gefrustreerd raken als ze niet meteen vooruit komen.

Tip 2: bedenk voor de speurtocht thuis opdrachten met veel diversiteit!

Schilderen, knutselen, een gedicht uit het hoofd leren, jouw eigen naam dansen, rekenopdrachten, zoektaken of kennistaken. Er zijn door taken te ontwerpen veel creatieve manieren om van een speurtocht thuis een onvergetelijke ervaring te maken Het internet biedt een breed scala aan ideeën en verschillende soorten opdrachten. Zoek gewoon naar de beste taken. Houd er rekening mee dat de taken over het algemeen aan de volgende criteria moeten voldoen. De taken moeten...

  • verschillende moeilijkheidsgraden hebben (geschikt zijn voor jong en oud).
  • gevarieerd zijn (niet alleen kennis- of wiskundevragen).
  • op elkaar voortbouwen (alleen als de ene taak is opgelost, kun je door naar de volgende).
  • langer duren dan je buitenshuis zou doen (aangezien het meeste wandelen wordt geëlimineerd, kunnen de taken binnenshuis meer tijd in beslag nemen dan een speurtocht buitenshuis).

Tip 3: geef de 'indoor speurtocht‘ een thema!

„De gevreesde piraat Igmar Bonehead is waarschijnlijk de meest beruchte piraat van de zeven zeeën. Hij heeft door de jaren heen een enorme schat vergaard. Dit is verborgen op een geheime plek in zijn piratengrot. Maar dom genoeg is de boekanier in het net van de autoriteiten gevallen. Hij wordt nu na een zeer lange tijd in de gevangenis vrijgelaten, maar hij is oud geworden en is helaas vergeten waar hij zijn schat heeft verstopt. Kun jij hem helpen?“

Je kunt jouw kleintjes met een verhaal als dit of iets dergelijks boeien en de speurtocht door het huis veranderen in een avontuur in een piratenbaai, een ridderkasteel of een sprookjesland. De opdrachten dienen dan natuurlijk ook thematisch vormgegeven te worden, zodat de kinderen zich helemaal in het verhaal kunnen verdiepen.

Tip 4: zelfs thuis moet de speurtocht een prijs voor de winnaar hebben!

Deze prijs kan heel individueel door jou worden ontworpen. Het is natuurlijk het beste om de schat ook volgens het thema te maken. Zo'n piratenschat wordt dan natuurlijk verstopt in een kist of zelfs begraven... bijvoorbeeld onder kussens! Zorg er in ieder geval voor dat de prijs niet voortijdig ontdekt wordt. Pas als de beslissende aanwijzing gevallen is, moeten de kinderen de schat kunnen bemachtigen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de schuilplaats van een slot te voorzien en de sleutel aan de laatste aanwijzing toe te voegen. Houd ook troostprijzen voor het verliezende team bij de hand. Op die manier zal iedereen aan het einde van de indoor speurtocht lekker eten of spelen met die heerlijke schat.

Tip 5: en tot slot… houd het veilig!

Stoeiende kinderen letten niet op waar ze hun voeten neerzetten als ze volledig in het verhaal van de speurtocht binnenshuis worden ondergedompeld. Dus elk kind zou antislip sokken of pantoffels moeten dragen. Dit voorkomt de meeste loopblessures. Evenzo moet jouw huis kindveilig zijn. Als dit niet het geval is, wordt het aanbevolen om voor de viering een ander appartement of huis te kiezen (bijvoorbeeld het huis van een vriend). Coördineer ook de inhoud van de schat met de ouders van de kinderen om eventuele eetgewoonten of intoleranties te plannen.

Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
  • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
  • Vereist veel onderzoek
  • Veel creativiteit nodig
  • Al meer dan 1.254.000 keer gespeeld
  • Geoptimaliseerd concept
  • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Wat zijn de taken van een speurtocht thuis?

De volgende taken zijn geweldig voor een speurtocht thuis:

  • Zoekopdrachten: de kindere vinden een object dat aan bepaalde specificaties voldoet.
  • Creatieve taken: hier is het bijvoorbeeld de bedoeling om een gedicht uit het hoofd te leren.
  • Knutseltaken: de taak is om bijvoorbeeld een papieren vliegtuigje te maken en het zo ver mogelijk te laten vliegen.
  • Oriëntatietaken: 'De volgende aanwijzing zit verborgen in de meest noordelijke kamer van het huis!’

Hoe organiseer ik thuis een speurtocht?

Het is niet zo moeilijk om thuis een speurtocht te organiseren. Dit is wat je moet overwegen:

  • Zoek een geschikte groepsgrootte
  • Taken voor de rally: mix van creatieve-, ambachtelijke- en denktaken
  • Thema: piraten schattenjacht of een mysteriespel?
  • Prijs voor de winnaar: snoep of een klein speeltje?
  • Veiligheid: mogelijke gevaren elimineren

Hoe werkt een speurtocht thuis?

Een speurtocht thuis begint met een groepsindeling. Vervolgens lossen de teams raadsels op verschillende plaatsen in het huis op. Zodra ze alle puzzels zijn opgelost, worden ze in de vorm van een prijs of een schatkist beloond.

Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum