TICKETS BOEK HIER!
per persoon
€ 12,99
Tickets
Tickets
myCityHunt - De speurtocht voor je smartphone

Gratis speurtocht

slechts
€ 12,99
p.p.

Gratis speurtocht - jeugdherinneringen komen weer tot leven

Het is altijd al populair geweest: de speurtocht! Wij herinneren het ons allemaal uit onze kindertijd als programma-item op verjaardagsfeestjes, retraites in de kerk of op clubfeesten. Oh, wat was het leuk om de aanwijzingen te volgen en de raadsels samen met vrienden in de tuin, het bos of op het sportveld op te lossen! En natuurlijk was er altijd een hoofdprijs aan het einde van de speurtocht.

Gratis speurtochten - ook erg leuk voor volwassenen

Dit soort vrijetijdsbesteding is natuurlijk niet beperkt tot kinderen. Speurtochten voor volwassenen worden onder vrienden, in clubs of zelfs binnen het bedrijf steeds populairder. Er zijn nu commerciële aanbieders, die gespecialiseerd zijn in het houden van stadsrally’s voor volwassenen. In dit geval hoeft het niet de klassieke speurtocht met een kaart of een kompas te zijn of het volgen van krijtpijlen te zijn. Hightech speurtochten, met bijvoorbeeld tabletondersteuning die vooral bedrijven aanspreken, zijn de huidige trend.

Natuurlijk hebben deze goed uitgeruste speurtochten ook hun prijs. Maar er zijn ook manieren om een levendige speurtocht te ervaren zonder te diep in je portemonnee te hoeven graven en nog steeds geen afstand van de technologie te hoeven doen.

Geocaching - het gratis alternatief voor speurtochten?

Geocaching is een trendy vrijetijdsbesteding geworden. Hier voer je geo-coördinaten in een gps-volgapparaat in. Het elektronische kompas leidt je nu naar de locatie van de coördinaat. Op het terrein vind je een verstopplaats (= cache), waarin een blikje of een kistje te vinden is. Afhankelijk van het concept van deze elektronische speurtocht, zul je op zijn beurt het volgende vinden: de volgende geo-coördinaat, een raadsel dat moet worden opgelost, een object dat je in ruil voor een klein item dat je hebt meegenomen kunt nemen of een logboek. Hier voer je je naam in om toekomstige geocachers te laten zien dat jij deze cache ook hebt gevonden. Erecode van alle geocachers: de kist/doos wordt precies daar teruggeplaatst waar hij werd gevonden! De volgende speurders willen immers dezelfde ontdekking doen.

Gepassioneerde geocachers hebben er hun hobby van gemaakt om dergelijke speurtochten te ontwikkelen. Overeenkomstige geocachings bestaan nu in bijna elke grote stad en in talloze natuurgebieden. Met een korte zoektocht op het internet zou je talrijke van deze gratis speurtochten moeten kunnen vinden. In de regel geven de ontwikkelaars informatie over de moeilijkheidsgraad en de duur van een dergelijke speurtocht. Meerdere uren, zelfs meerdere dagen, aan geocaching kunnen hun spelers scherp houden! Ook kom je erachter of de gewenste route met kinderen te spelen is.

Gratis speurtocht? Onderschat de materiaalvereisten niet!

Je hebt besloten om te gaan geocachen? Je hoeft nu niets meer te doen dan de juiste instructies te downloaden, die meestal gratis zijn. Je moet echter wel van tevoren een geschikt gps-apparaat aanschaffen. Zorg ervoor dat het geschikt is voor gebruik buitenshuis, d.w.z. waterdicht en schokbestendig. De prijsklasse van deze toestellen varieert van 90 tot 500 €, al kun je met een gerust hart ook met een goedkoop toestel spelen. Met een beetje geluk zijn er op het internet ook koopjes te vinden!

Gratis speurtocht via een app?

Wil je niet zoveel geld investeren, dan zijn diverse smartphone app’s ook geschikt. Deze programma's bieden in ieder geval voor beginners voldoende functies. Elke in de handel verkrijgbare smartphone kan worden gebruikt voor betrouwbare gps-tracking. Deze app’s kun je voor nog geen tientje kopen. App’s met advertenties kunnen zelfs volledig gratis worden gedownload en geïnstalleerd.

De (bijna) gratis speurtocht

Naast gratis app’s, waarvan de kwaliteit vaak dubieus is, zijn er ook een aantal providers die tegen een kleine vergoeding digitale speurtochten aanbieden. Deze zijn niet gratis, maar kosten de deelnemers aan een speurtocht niet meer dan een gemiddeld bioscoopkaartje. In ruil daarvoor krijg je tijdens zo'n rally echt veel. Je kunt zo'n goedkope speurtocht hier vinden.

Andere opties voor een gratis speurtocht

Een andere plek om gratis speurtochten te vinden: toeristeninformatiecentra. Veel steden hebben voor toeristen en de lokale bevolking, die op speelse wijze hun regio willen verkennen, routes uitgezet. Hier is het spel meestal een klassiek spel, met een balpen en een oplossingsblad. Veel steden bieden echter ook hun eigen stadsrally-app’s aan, soms zelfs gratis! Je kunt ze met een paar klikken op je smartphone downloaden en het puzzelplezier begint. Naast vermakelijke puzzels kun je vaak interessante informatie over de geschiedenis, de cultuur en beroemdheden van de betreffende regio verwachten. Deze informatie wordt in de vorm van aantrekkelijk geproduceerde multimedia content verstrekt en de score laat zien hoe jij in vergelijking met eerdere spelers presteerde. Vraag ernaar bij jouw VVV-kantoor!

Do-It-Yourself Schnitzeljagd

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een speurtocht te ontwerpen. In dit geval is het, afgezien van de gebruikte materialen, gratis. Dit is vooral geschikt wanneer het beschikbare budget klein is, bijvoorbeeld voor een kinderpartijtje. Het organiseren van een dergelijke speurtocht, het ontwikkelen van ideeën voor de speurtocht en taken voor de speurtocht kan voor de organisator erg leuk zijn. Verlies echter de tijd, die ermee gemoeid is, niet uit het oog. Het plannen van zo'n stadsrally kan wel eens enkele dagen duren, zodat de kosten laag zouden zijn, maar de inspanning groot.

Samenvatting

Wij hopen dat één van de ideeën voor een gratis of bijna gratis speurtocht je aansprak. Om de vele mogelijkheden niet uit het oog te verliezen, volgt hier nog een overzicht:

  • Geocaching: gratis speurtochten, maar de initiële investering kan duur zijn
  • Smartphone app’s: vaak gratis, maar niet altijd overtuigend
  • Digitale speurtocht: speurtochten van hoge kwaliteit tegen een lage prijs
  • Doe-het-zelf-speurtocht: gratis speurtochten, maar soms veel moeite om het uit te zetten
Koop nu tickets voor de speurtocht!
Boek tickets

Zelf een speurtocht organiseren of deze boeken?

Uitgerust met de bovenstaande informatie, ben jij al op de goede weg om jouw speurtocht te creëren. Je zult echter wel hebben gemerkt dat er veel dingen zijn waarmee je rekening moet houden en dat het ontwikkelen van jouw speurtocht veel tijd kost. Ook is er de vraag of de deelnemers hun speurtocht raadsels uiteindelijk leuk zullen vinden. Het is daarom de moeite waard om te overwegen of je de speurtocht liever zelf wilt plannen en organiseren of dat je liever van een beproefd concept gebruik maakt. In de volgende tabel vergelijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Organiseer het zelf
Voors & tegens van het zelf organiseren
Boek tickets
Voors & tegens van het boeken van tickets
Zeer tijdrovend Makkelijk te boeken
  • Juiste moeilijkheidsgraad is moeilijk in te schatten
  • Vereist veel onderzoek
  • Veel creativiteit nodig
  • Al meer dan 79.000 keer gespeeld
  • Geoptimaliseerd concept
  • Liefdevol vormgegeven rondleidingen
Alleen op papier Intuïtieve webapplicatie
Gratis (behalve de materiaalkosten) Niet gratis
Aanpasbaar Geen eigen taken

Waar kan ik een gratis speurtocht vinden?

Zelfgemaakte speurtochten zijn in eerste instantie gratis. Vaak zijn er echter de kosten voor de betrokken materialen. App’s voor stadsrally’s en speurtochten om af te drukken zijn vaak erg goedkoop, maar niet altijd overtuigend. Tip: de tours van myCityHunt kosten slechts 12,99 € per persoon.

Is er een gratis sjabloon voor speurtochten?

Op internet kun je kant-en-klare speurtochten vinden om af te drukken. In de regel zijn dit sjablonen voor speurtochten in pdf-indeling. Een dergelijke speurtocht moet echter nog behoorlijk uitvoerig worden voorbereid. De speurtochten van myCityHunt zijn niet gratis (12,99 € p.p.), maar kunnen wel zonder moeite direct gebruikt worden.

Is er een gratis app voor speurtochten?

Er zijn een aantal gratis of zeer goedkope app’s voor speurtochten. De kwaliteit van de speurtochten loopt echter sterk uiteen. Er zijn echter ook speurtochten van zeer hoge kwaliteit. De speurtocht of schattenjacht van myCityHunt maakt ook gebruik van een app. Dit kost slechts 12,99 € per deelnemers.

Wij ♥ stedelijke avonturen!Impressum